Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Ο ανασχηματισμός του Γιωργάκη κι ο σχηματισμός της νέας ελληνικής κοινωνίαςΟι τελευταίες ώρες χαρακτηρίζονται από τον καταιγισμό των πολιτικών εξελίξεων.
Ο εντεταλμένος αφηγητής των μνημονιακών παραμυθιών Παπανδρέου δείχνει να έχει πλήρη άγνοια της γενικώτερης κατάστασης, ξαφνιάζοντας με τις ανακολουθίες του -πρώτα παραίτηση, μετά ανασχηματισμός και ψήφος εμπιστοσύνης- ακόμα και την ίδια την κυβέρνησή του! Όλα αυτά μετά το δυναμικώτερο συλλαλητήριο στο σύνολο πιθανώς των μεταπολιτευτικών χρόνων με ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ πολιτών στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους και πολλές ακόμη χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Οι σημερινές παραιτήσεις των βουλευτών Νασιώκα και Φλωρίδη υπονομεύουν όλο και περισσότερο το κλίμα αυτοδυναμίας που καλλιεργεί ο sportsman yuppie που πρωθυπουργεύει. Ακόμα και η επίτευξη μίας κυβέρνησης ανοχής δεν είναι αρκετή για την χώρα, πολλώ μάλλον για την τρόικα. Η πτώση της κυβέρνησης και η καταφυγή στις κάλπες είναι πλέον αναπόφευκτη. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες:
  • Οι Αγανακτισμένοι του Συντάγματος-που ως Ανεξάρτητοι υποστηρίξαμε από την πρώτη στιγμή, όταν άλλοι περί τα ιδεολογικά τους ετύρβαζαν- απετέλεσαν καταλύτη στα πολιτικά πράγματα και τούτη η νίκη τούς δίνει ώθηση και για περαιτέρω κινήσεις.
  • Το παρακράτος της ένστολης Αστυνομίας, που έπνιξε για μία ακόμη φορά την πλατεία στα χημικά και προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε δεκάδες πολιτών, και των κουκουλοφόρων, που έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους χτες εφοδιασμένοι με...ταυτότητα αστυνομικού, μπορεί να ασκήσει απρόβλεπτη ισχύ και διευρυμένη καταστολή.
  •  Τα ισχυρά ΜΜΕ συνεχίζουν να σφυροκοπούν με την κυρίαρχη ιδεολόγια τους τηλεθεατές –κυρίως-, αν και όλα δείχνουν ότι η επιρροή τους γίνεται πιο αδύναμη.
  • Οι διάφορες αντικυβερνητικές δυνάμεις που μόλις τώρα αναδύονται και δεν είναι ώς τώρα αντιληπτή η έκταση της επίδρασής τους στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο.

Ως Ανεξάρτητοι πιστεύουμε στις πρόωρες εκλογές, με κάποιες όμως βασικές προϋποθέσεις.
Να είναι αυτές η έναρξη μίας νέας δημοκρατικής περιόδου της χώρας με:

  • Ολική ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού
  • Ξεσκαρτάρισμα των πολιτικών δυνάμεων και επικράτηση των υγιών στοιχείων
  • Απομάκρυνση από την θεοποίηση του κοινοβουλευτισμού ως μόνου κατάλληλου πολιτεύματος
  • Πειραματισμός σε ποικιλία δημοκρατικών προτύπων
  • Συγκρότηση Ευρείας Συντακτικής Λαϊκής Συνέλευσης για σύνταξη νέου Συντάγματος

·        ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ


Μπαίνουμε σε μία καινούργια φάση, θεμέλιο της οποίας θα είναι η «αντίσταση μικρού διαμετρήματος», όπως την όρισε ο ποινικολόγος και φιλόσοφος του Δικαίου Arthur Kaufmann: η συνεχής επαγρύπνηση, η διαρκής άσκηση των δικαιωμάτων που θέλουν να μάς κάνουν να απεμπολήσουμε, της ελευθερίας κριτικής και αντίδρασης, των συναθροίσεων, της ίδιας της πολιτικής συμμετοχής!!!!!!

Ιάσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ποια είναι η άποψή σου;