Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ο στάση των πανεπιστημιακών οργάνων και η φοιτητική αντί-σταση

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011, οι φοιτητές της Νομικής –και όχι μόνο- Σχολής βίωσαν έτι μία φορά τον εμπαιγμό των ιθυνόντων.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ διέλυσε την προγραμματισμένη Σύγκλητο λίγα λεπτά μετά την έναρξή της, χρησιμοποιώντας ως αιτιολογία την μικρή φοιτητική παρουσία στον χώρο της συνεδρίασης, αλλά και προσωπική προσβολή λόγω μίας περιορισμένης αντιδικίας με μέλος του ΜΑΣ.

Εν συνεχεία, αρνήθηκε να επαναλάβει την διαδικασία, λέγοντας ότι τα θέματα της εξεταστικής αφορούν τα επί μέρους Τμήματα, ισχυριζόμενος ταυτοχρόνως ότι το ΕΚΠΑ έχει καταδικάσει τον νόμο, αλλά δεν μπορεί να επηρεάσει τα Τμήματα για την μη εφαρμογή του!!!

Φοιτητές της Νομικής αναζήτησαν τον Πρόεδρο της Σχολής, ο οποίος δεν στάθηκε δυνατό να ανευρεθεί, ενώ δεν μπορούσε να διασφαλιστεί ότι οι φοιτητές την Παρασκευή θα έρθουν σε επαφή με τον όποιο αρμόδιο!!! Η Γραμματεία πάντως επιβεβαίωσε ότι σε περίπτωση μη παρουσίας των αρμοδίων του Διοικητικού Συμβουλίου–έστω των αναπληρωτών- δεν υφίσταται κάποια θεσμική λύση παρά μόνον η ανάληψη πρωτοβουλίας στα σχετικά ζητήματα από τα όργανα του Φοιτητικού Συλλόγου.

Στην περίπτωση αυτή, ως Ανεξάρτητοι Νομικής, προτείνουμε άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου  το Σάββατο και λήψη των απαραίτητων αποφάσεων για μη εφαρμογή του νέου νόμου και διπλή εξεταστική τον Φεβρουάριο.

Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς μας!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ποια είναι η άποψή σου;